Årets modtagere af Tønder Kommunes Bygningspræmiering

Foto: Tønder Kommune.
dato

Tønder Kommune har uddelt årets bygningspræmieringer, der hvert år anerkender og fejrer bygningsrenovering og nybyggeri. De udvalgte projekter er blevet nøje vurderet af en kompetent dommerkomité og repræsenterer eksempler på enestående arkitektonisk kvalitet og respekt for lokal kulturarv.

Bygningspræmieringen uddeles én gang om året og omfatter tre forskellige kategorier:

  1. Kulturarv: Præmiering af renovering af bygninger, herunder bygninger som ved deres beliggenhed er med til at understøtte bygningskulturen eller landskabet.
  2. Byggeri: Præmiering af nybyggeri og renovering/energirenovering, herunder boliger.
  3. Erhvervsbyggeri: Præmiering af nybyggeri og renovering, herunder landbrugsbygninger.

I år var det følgende bygninger, der blev præmieret:

Kategori 1 – Kulturarv:

Ved Åen 17, Tønder

Den prisbelønnede ejendom er en fredet ældre firelænget værftsgård af den egnstypiske type, der smukt fremviser den historiske bygningsarv i Tøndermarsken. Efter omfattende restaurering fremstår gården med et harmonisk og roligt udtryk, der fremhæver dens arkitektoniske værdi og betydning for lokalområdet. 

Prisen blev modtaget af administrerende direktør i Realdania, Peter Cederfeld, og projektchef Frants Frandsen fra Arkitekt-Projekter i Realdania.

Kategori 2 – Byggeri:

Ballumvej 1, Højer

Dette års vinder i kategorien Byggeri er ejendommen beliggende ved et centralt kryds i Højer. Gennem en omfattende renovering af facader, vinduer, døre og indgangsparti har bygningen fået nyt liv og står nu som et smukt eksempel på bygningsstil fra 1910 med tidstypiske facadedekorationer.

Prisen blev modtaget af husets ejere, Frank Sørensen og Tina Wolff Sørensen.

Kategori 3 – Erhvervsbyggeri:

Industrivej 29, Løgumkloster

Erhvervsejendommen på Industrivej 29 i Løgumkloster har vundet prisen i kategorien Erhvervsbyggeri. Med nye facader og ombygning af hovedbygningen præsenterer ejendommen sig med et markant og visuelt sammenhængende udtryk, der giver nyt liv til ældre erhvervsbyggeri og skaber et attraktivt miljø for virksomheder.

Prisen blev modtaget af Claus Andersen og Kevin Tygesen fra TA-Elteknik Aps.

Tønder Kommune ønsker tillykke til alle årets vindere og takker for de værdifulde bidrag til at bevare og udvikle den bygningskulturelle arv i kommunen.

Kilde: Tønder Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.