Hop i vandet og prøv kræfter med ægte livredderudstyr i Tønder Svømmehal

Livredderne i Tønder Svømmehal er klar til at vise badegæsterne, hvordan man bruger livredderudstyret (Foto: TrygFonden)
dato

I Tønder Svømmehal er man klar til at byde alle badelystne indenfor til et nyt indendørs livreddertårn. Livreddertårnet er fyldt med sjovt og spændende udstyr som redningskranse, rescue boards, bjærgedukker, redningsveste og -torpedoer, som skal inspirere til at prøve kræfter med livredning. 

Det nye Leg og Lær Livredningstårn i svømmehallen er en mindre udgave af TrygFondens populære rød-hvide livreddertårn, som vi kender fra strandene, men i modsætning til livreddertårnene på strandene er tårnet i svømmehallen ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod. Livreddertårnet skal inspirere til at lege med og udforske livredning, og alle hallens brugere kan prøve livredderdiscipliner som fx at kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke. 

- Livredning er en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre, og det er vigtigt, når vi bor i et land omgivet af vand. I TrygFonden arbejder vi for at opbygge og udbrede en livredningskultur i Danmark, hvor endnu flere lærer livredning. Vi ved, at 86 pct. af den voksne befolkning mener, at det er vigtigt, at børn lærer livredning, og at mere end 50 pct. af børnene ønsker at blive bedre til livredning. Derfor er vi glade for, at vi nu kan tilbyde et livreddertårn i Tønder Svømmehal, siger René Højer, projektchef i TrygFonden. 

Gennem de seneste år har TrygFonden åbnet tårne rundt om i landets svømmehaller, og ved udgangen af 2024 vil der være livreddertårne i 71 svømmehaller.

- Livreddertårnet skal gøre det sjovt for alle at blive gode til livredning, og vi håber, at det spændende udstyr og de forskellige øvelsesforslag, man kan finde ved tårnet, kan vække stor interesse og begejstring for livredning både blandt de mange svømmeforeningers medlemmer, elever til skolesvømning og øvrige besøgende i svømmehallen. Livredning kan dyrkes af alle, og det er en vigtig færdighed at kunne redde sig selv og andre, siger Torben Rehder Respekt for Vand-konsulent i TrygFonden Kystlivredning. 

I svømmehallen glæder de sig over at kunne tilbyde nye, sjove og lærerige vandaktiviteter.

- Vi mener, at det er vigtigt, at børn og voksne kan svømme og ved, hvordan man redder sig selv og andre i vandet. Derfor er vi glade for, at vi endelig har fået et livreddertårn fra TrygFonden i vores svømmehal. Det har været et ønske for os i mange år, og vi glæder os til at tage det i brug og give vores badegæster mulighed for at bruge udstyret, fortæller Jørgen Wang Zimmermann, bademester i Tønder Svømmehal.

Om det nye livreddertårn
Leg og Lær Livredningstårnet er fyldt med udstyr, som både voksne og børn kan lege og træne med for at blive klogere på livredning. Tårnet indeholder:

  • Redningskranse
  • Redningstorpedoer
  • Bjærgedukker
  • Rescue boards
  • Redningsveste
Kilde: TrygFondens LivredderPatrulje
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.