Leder til Tønder Bibliotekerne

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vi søger en ny leder til at stå i spidsen for vores velkørende og udviklingsorienterede biblioteker. Opgaven består i at være leder for hovedbiblioteket i Tønder, samt tre lokalbiblioteker med borgerservicefunktion. Lederen har kontor på Tønder bibliotek og får ansvar for cirka 20 fastansatte. 

Hvem er vi og hvor står vi
Tønder Kommunes Biblioteker har en god og solid drift. Bibliotekerne er placeret i Tønder Kommunes fire største byer: Tønder, Toftlund, Skærbæk og Løgumkloster. De tre sidste har siden september 2021 overtaget den eksterne borgerservicefunktion fra den centrale Borgerserviceenhed på Tønder Rådhus. 

Vi har stor opmærksomhed på de generelle tendenser i forhold til borgernes ændrede brug af bibliotekerne som følge af digitale muligheder og børn og unges dalende læseglæde. Vi er også begyndt en rejse mod at skabe tidssvarende biblioteksoplevelser i vores fysiske rammer. Denne rejse er dog først lige begyndt, og den nye leder får en vigtig rolle i at være med til at planlægge rejsen videre frem. Som det første tiltag, åbnede vores nye børnebibliotek i Tønder her i foråret, og det er der blevet taget fantastisk godt imod. 

Da vores leder valgte at fortsætte karrieren i Helsingør, besluttede den øverste ledelse, at der skulle ske en omorganisering af vores område. Det betyder, at bibliotekerne organiseres under fællesledelse med de andre kommunale kulturinstitutioner: Kulturskolen, Medborgerhuset, Kulturhuset Schweizerhalle, Arkivsamvirket med flere.

Den leder, vi søger, skal udover at stå stærkt på det biblioteksfaglige felt, også kunne se sig selv som en del af fællesledelsen, og spille positivt ind i at løfte de potentialer, der ligger i at samle alle institutionerne under en fælles ledelse. Se mere i uddybende det bilag.

Faglige og personlige kompetencer
Vi søger en leder med en relevant faglig baggrund og stor indsigt i biblioteksområdets strategiske og faglige udfordringer. Du har stærke holdninger til fremtidens bibliotek og øvrige kulturtilbud, og kan skabe en stærk identitet for fremtidens biblioteker i Tønder Kommune.

Du har ledelseserfaring, gerne suppleret med en lederuddannelse og din tilgang til medarbejderne er anerkendende og empatisk. Som leder har du fingeren på pulsen i forhold til bibliotekssektorens udviklingspotentiale. Du støtter op om en arbejdsplads drevet af engagement, selvledelse og ejerskab.

Du skal være en dygtig kommunikator, god til at lytte, være en synlig repræsentant for dit område, og kunne skabe stærke netværk med samarbejdspartnere både lokalt og nationalt.

Det er en fordel, hvis du har erfaring fra en politisk ledet organisation, og kan begå dig på alle niveauer i en kommunal verden.

Vi forventer, at du

 • formår både daglig drift og udvikling
 • har en god økonomisk forståelse
 • har gode samarbejdsevner
 • arbejder struktureret og målrettet
 • kan sikre og udvikle den høje faglighed i en gruppe af medarbejdere med mange forskellige uddannelser, i en kommune hvor vi arbejder med organisatorisk læring
 • kan være en nærværende leder for en personalegruppe, der er spredt på flere adresser
 • både kan favne bredt og samle, og derigennem skabe rammer for trivsel
 • vil fortsætte det arbejde, som er i gang med bæredygtighed, børns læselyst og sundhed og kultur.

Ansvarsområder

 • Leder for Tønder Kommunes Biblioteker
 • Økonomi, budget, biblioteksfagligt indhold og udvikling
 • Kontakt til landsdækkende biblioteksnetværk
 • Personalets trivsel, fysisk og psykisk arbejdsmiljø, udvikling og uddannelse
 • Biblioteks- og virksomhedsplanlægning
 • Borgerservice på lokalbibliotekerne.

Vi tilbyder

 • et spændende og varieret arbejde i et uformelt arbejdsmiljø hvor du har mulighed for at præge udviklingen af bibliotekerne og kulturen i øvrigt
 • gode kolleger og en fri omgangstone
 • mulighed for et tæt samarbejde med det øvrige kulturliv i kommunen og på tværs af den dansk/tyske grænse 
 • del af ledernetværk i kommunen.

Se yderligere oplysninger om Tønder Kommunes politiske visioner og vores organisationsværdier.

Ansøgning og kontakt
Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte kommende leder af kulturinstitutioner Henrik Thaysen Dam på tlf. 20 55 02 65 eller e-mail htd@toender.dk. Du kan også kontakte teamleder, Tønder Kommunes Biblioteker, Katja Kærgaard på tlf. 74 92 86 66 eller e-mail katkae3@toender.dk

Ansøgningsfristen er den 13. juni 2023 og vi forventer at holde første. samtale den 20. juni 2023 og anden samtale den 26. juni 2023 for kandidater, der går videre til anden samtale.

Vi ønsker stillingen besat snarest muligt og senest 1. august 2023.

Du søger stillingen ved at sende ansøgning, CV og anden dokumentation elektronisk via ansøgningslinket. Du modtager en kvittering for ansøgningen, men vær opmærksom på, at kvitteringen og en eventuel invitation til samtale kan ende i dit spamfilter.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Tønder Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Tønder Kommune, Richtsensgade 10, 6270 Tønder

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://toender.career.emply.com/ad/leder-til-tonder-bibliotekerne/yoo721/da

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5841139

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet