Akademileder i afdeling for Kultur og Frivillighed i Tønder Kommune

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vi har en stor og spændende opgave med mulighed for at sætte præg på fremtidens foreningsliv og de kommende generationers frivillighed. Det er også en kompliceret og udfordrende opgave. Har du motivationen og evnerne til at være med til at løse den?

Der er tale om en toårig tidsbegrænset stilling som akademileder for projektet Trænerakademi – vi træner fremtidens frivillige. Den akademileder, der har stået for det første år, har fået andet job, så der er brug for nye kræfter.

Du skal være optaget af frivillighed, færdes hjemmevant i foreningslivet og kunne skabe tillidsfulde relationer til børn og unge på skolernes overbygningstrin. Samtidig skal du kunne tilrettelægge processer med mange forskellige aktører.

Foreninger i hele Danmark taler om mangel på frivillige. I takt med at de ældre generationer, der har været med til at forme nutidens foreningsliv, takker af, kommer der ikke lige så mange nye til. Det er der mange forklaringer på, herunder befolkningsudvikling, arbejdsmarkedsforhold og kulturelle forandringer. Det er ikke blot en udfordring for foreningerne. Det er også en udfordring for hele samfundet. Foreningslivet er en vigtig arena for vores fællesskaber. Her mødes vi med hinanden på tværs af familier, arbejdspladser og uddannelser. Her bevæger vi os og lærer nyt. Deltagelse i foreningslivet giver os livskvalitet og trivsel.

I Tønder Kommune har vi taget udfordringen op. Vi vil gøre noget ved manglen på frivillige, og i den sammenhæng er Trænerakademi – vi træner fremtidens frivillige et vigtigt projekt. Det udspringer fra Center for Ungdomsstudier (CUR) på Frederiksberg, som har fået bevilliget midler fra Den A.P. Møllerske Støttefond til at samarbejde med kommuner om børn og unges frivillighed. De unge skal undervises i frivillighed, og de skal ud i foreningspraktik, hvor de deltager i rigtigt frivilligt foreningsarbejde, med alt hvad det indebærer af samarbejde, organisering, opgaveløsning osv. Tønder Kommune er én blandt seks kommuner, der deltager i Trænerakademi.

Hver deltagerkommune har sin egen model for Trænerakademi. I Tønder Kommune er vi ambitiøse, da vores model er blevet bygget op på samarbejde med skolerne og med en fuldtidsansat akademileder i Kultur- og Frivillighedsafdelingen. Alle 7. klasseelever på Tønders fire distriktsskoler og en række friskoler bliver således en del af Trænerakademi. Samtidig kører der et forløb i Tønder Ungdomsskole. Akademilederen har således et tæt samarbejde med lærerne omkring organisering af undervisningen i Trænerakademi og tilrettelæggelse af foreningspraktik.

Trænerakademi blev startet op for cirka et år siden med planlægning og organisering. I indeværende skoleår har 7. klasseeleverne modtaget undervisning og er begyndt med praktiske øvebaner i frivillighed på skolerne. Nu venter opgaven med at få eleverne ud i praktik i foreningslivet. Her spiller akademilederen en afgørende rolle som organisator af praktikforløbene og som mentor for eleverne.

Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende, men vi forventer, at du

  • har kendskab til frivillighed og foreningsliv
  • har erfaring med at arbejde sammen med frivillige
  • har kendskab til skoleverdenen
  • kan motivere og opbygge tillidsfulde relationer til børn og unge
  • kan arbejde selvstændigt og styre projekter og processer
  • kan kommunikere tydeligt på skrift og i tale
  • kan kommunikere på sociale medier
  • kan deltage i møder og arrangementer uden for normal arbejdstid

Stillingen er en toårig fuldtidsstilling med ansættelse per 1. juni 2024 eller snarest derefter. Løn og ansættelsesvilkår aftales i henhold til gældende overenskomst og kvalifikationer. 

Ansøgningsfristen er torsdag den 11. april, og vi holder samtaler torsdag den 18. april 2024.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder for Kultur- og Frivillighed Mikkel Leth Jespersen på tlf. 40 31 16 17 eller på e-mail milje@toender.dk

Du søger stillingen ved at sende ansøgning, CV og anden dokumentation elektronisk via ansøgningslinket. Du modtager en kvittering for ansøgningen, men vær opmærksom på, at kvitteringen og en eventuel invitation til samtale kan ende i dit spamfilter.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Tønder Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Tønder Kommune, Jomfrustien 8, 6270 Tønder

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 11-04-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6017951

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet